Ervaringsverhalen

  Wil jij vóór de winter nog een aantal kilo’s verliezen?

  Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  ''Gezondere keuzes maken

  en mij fitter voelen was het doel.''

  Janneke de Winter, 40 Jaar uit Obdam

   

  Ken je dat gevoel, dat wanneer je gaat zitten je broek te strak zit, nieuwe kleding toch niet helemaal staat zoals je zou willen, je je moe voelt of eigenlijk wel weet dat je eetpatroon niet gezond meer is?

  Doordeweeks kon ik mij nog houden aan een gezond eetpatroon, zonder slechte tussendoortjes. Echter vanaf vrijdag gaf ik mezelf vrij spel om alles te nemen wat ik lekker vond, want ik fietste tenslotte in het weekend.

   

  Gezondere keuzes maken

  Het jaar 2020 stond in het teken van deze gedachtes en gevoelens. Op 3 januari 2021 werd ik 40 en besloot mijn vicieuze cirkel te doorbreken. Gezondere keuzes maken en mij fitter voelen was het doel.

  Ik besloot de uitdaging aan te willen gaan met behulp van diëtiste Iris, nadat ik haar persoonlijke ervaring over het PS. food & lifestyle programma had gehoord. Onze wekelijkse afspraken gingen middels een video call. Ik besloot een goede weegschaal te kopen en voorafgaand aan onze afspraak appte ik haar de weegresultaten door.

  Snel kwam ik in een goede flow, de producten van PS. food & lifestyle 

  vond ik lekker, ik kreeg mijn bestellingen thuis gestuurd, bereidde mijn dagen voor en maakte kennis met de weekmenu’s. Op die manier leerde ik met kleinere porties en gezonde keuzes, een verzadigd gevoel te krijgen.

   

  De coaching is doorslaggevend

  Het fijne in het contact met Iris was, dat ik haar altijd kon appen. Ze stelde mij gerust en stelde het plan bij indien dat nodig was. Iris heeft mij geleerd en zelfvertrouwen gegeven om goede keuzes te maken. Ik eet tegenwoordig nog meer als voordat ik aan PS. food & lifestyle begon. Ik zorg dat mijn voeding, beweging en rust in balans zijn binnen mijn drukke leven.

  Tenslotte wil ik laten weten dat PS. food & lifestyle een hele fijne methode is. Wekelijks contact met je coach gaat ervoor zorgen dat je je doel bereikt en behoud!

  ''Het is fijn om te weten dat het kan!''

  Fokje van de Kooi

   

  Mijn zoektocht wordt beloond en het resultaat maakt mij blij.


  Na mijn 20e openbaarde zich een erfelijke vorm van diabetes type 1. Tot de overgang had ik eigenlijk nooit last van overgewicht. In de loop der jaren werd ik steeds iets zwaarder, mijn bloeddruk werd te hoog waardoor ik medicatie moest gaan gebruiken en ook de insulinebehoefte via de insulinepomp nam toe. Daarnaast moest ik een knieoperatie ondergaan, dit waren voor mij belangrijke redenen om het gewicht ook weer kwijt te raken.

  Hoog tijd om wat te doen en mezelf daartoe te motiveren. Ik moet het willen, anders lukt het mij niet! Ik zocht een diëtist met daarbij hele goede steun, adviezen en achtergrondinformatie en al snel plande ik een kennismakingsgesprek met mijn diëtist Iris. Voor mij was het begrijpen van wat voeding doet met mijn stofwisseling en mijn bloedsuikerspiegel heel belangrijk.

  Na 3 maanden ben ik 13kg afgevallen, ik gebruik 15 EH insuline minder en slik ik geen medicatie meer voor de bloeddruk.

  6 keer per dag een eetmoment is voor mij een feest: de heerlijke tussendoortjes en maaltijden maken een andere levensstijl mogelijk. Nu is het doel om mijn streefgewicht te behouden. Ik ben ook erg blij met het nieuwe kookboek, dat zal daar ongetwijfeld bij gaan helpen. Ook als mijn gewicht weer gaat schommelen dan weet ik dat ik mijn diëtist weer om raad kan vragen.

  Gezondheid is goud waard en mijn diëtist ook!!

  ''Tijd om te stralen!''

  Sandra van Iersel

   

  Ik kwam terug van vakantie en mijn kleding paste niet meer. Ik had me in mijn drie weken vakantie iets te veel laten gaan en was 6 kg aangekomen. Ik woog 92 kg voelde me slap en futloos en ik zat niet lekker in mijn vel. Ik wist dat ik iets aan mijn leefstijl moest veranderen.

   

  Ik wilde dus niet alleen afvallen, maar vooral van leefstijl veranderen. Daarom ben ik gestart met PS. food & lifestyle, omdat ik zo zeker wist dat ik goede begeleiding zou krijgen. En dat die begeleiding niet zou stoppen na het behalen van mijn gewenste gewicht. Het PS. food & lifestyle programma is heel duidelijk. Je weet precies wat en hoeveel je mag eten om op een gezonde manier te kunnen afvallen. De regelmaat in het programma beviel me goed. Met 6 eetmomenten op een dag voelde ik me steeds verzadigd, en daardoor heb ik zelfs met Kerst geen problemen gehad om het programma te blijven volgen.

   

  Het ging heel gemakkelijk

  Met PS. food & lifestyle ben ik in 5 maanden tijd 15 kg afgevallen. En dat ging eigenlijk heel makkelijk. Vooral de recepten en de weekmenu’s waren handig. Ik maakte de lekkerste gerechten in weinig tijd. Er staan veel tips op de site van PS. food & lifestyle, maar ik heb vooral veel steun van mijn coach ontvangen. Het klikte vanaf het begin. Wat heb ik het met haar getroffen. Ze luistert goed en geeft veel tips. Ze is zo enthousiast in wat ze doet, dat ze mij zelfs aan het sporten heeft gekregen.

   

  Vroeger bleef ik dooreten

  Ik weet nu hoe ik makkelijk op gewicht kan blijven. Als ik nu iets eet, waarvan ik weet dat het niet direct de beste keuze is, kan ik daarna makkelijk mijn ritme weer terugvinden en mijn nieuwe leefstijl weer oppakken. Dat lukte mij vroeger niet. Als ik dan koos voor iets ongezonds, bleef ik maar door eten. Die verandering van leefstijl bevalt mij zo goed. Ik maak nu bewustere keuzes en ik weet meer over voeding dan voor ik met PS. food & lifestyle startte. De 6 eetmomenten en de regelmaat is iets dat ik zal blijven toepassen. Dat past bij mij.

   

  Ik ben er aan gewend geraakt om één keer per week een planning te maken wat ik de komende dagen ga eten en boodschappen te doen. Ik zorg ervoor dat ik altijd een stukje lasagne of quiche van PS. food & lifestyle in de vriezer heb liggen, zodat ik ook een verantwoorde maaltijd heb op de momenten dat ik even niet veel tijd heb om te koken.

   

  Het gaat me echt lukken

  Ik ben nog elke maand welkom bij mijn coach om op de weegschaal te gaan. We zien dan precies hoe ik er voor sta. Dit helpt me ook om op gewicht te blijven. De nieuwe kleding die ik kocht toen ik mijn streefgewicht bereikte, pas ik nog steeds. Ja, het gaat me echt lukken om voortaan deze leefstijl vol te houden! Ik wil niet meer de oude Sandra worden, want nu voel ik me energiek en ik straal.