Darmproblemen 

 

Miljoenen Nederlanders hebben last van maag, - lever, - of darmproblemen en ik merk dat het voor velen vervelend is om het erover te hebben. Want het blijft altijd een beetje gek om te praten over gasvorming of over de vorm, kleur en geur van je eigen ontlasting. 

 

Maar helaas zijn er ontzettend veel mensen die dagelijks last hebben van hun darmen. Als er geen fysieke oorzaak van de klachten gevonden kan worden dan volgt in veel gevallen de diagnose ‘Prikkelbare darm syndroom’ (PDS). Vaak krijg je dan wat algemene adviezen mee en een geruststelling dat je darmen niet kapot zijn. 

 

Dat je darmen niet beschadigd zijn is op zich natuurlijk fijn nieuws, maar wat als de klachten blijven bestaan? Wat als je iedere dag diarree/obstipatie hebt, een opgeblazen buik hebt waardoor je je knoop van je broek moet losmaken, de hele dag buikpijn of krampen hebt, ontzettend moe blijft of steeds probeert je scheten in te houden? Moet je daar dan maar mee leren leven? Ik vind van niet! Ik denk dat het voor iedereen mogelijk is om het eet- of leefpatroon aan te passen en daarmee de darmklachten onder controle te krijgen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoezo denk ik dat? Ik heb zelf 8 jaar geleden de diagnose PDS gekregen en na veel uitproberen (lees: alles!) heb ik eindelijk een modus gevonden waarin ik volledig klachtenvrij ben en waardoor mijn darmproblemen mijn dag niet meer bepalen. Nu weet ik ook dat er veel mensen zijn die nog steeds met klachten lopen & juist die mensen wil ik zo graag helpen! Want ik had de hoop bijna opgegeven, maar het is in de meeste gevallen dus echt mogelijk om met voeding jouw klachten te verminderen. 

 

Heb jij last van darmproblemen en wil jij samen met mij ontdekken wat de juiste voeding voor jou kan betekenen? Boek dan een intakegesprek in de online agenda of vul het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. 

 

Dieetadvisering wordt vanuit de basisverzekering voor 3 uur per jaar vergoed door de zorgverzekeraar, de kosten worden wel verrekend met het verplichte eigen risico. 

Naam:  
E-mail:  
Telefoonnr:  
Bericht:  

Persoonlijk kennismaken?

Samen met jou bekijk ik graag of het programma ook iets voor jou is. Neem dus vooral contact met me op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

 

Of pak gewoon de telefoon en bel

06 - 83 20 21 10

Contact

Dieetadvies van Wijk

Iris van Wijk

Spoetnik 10-60

3824 MG Amersfoort

info@dieetadviesvanwijk.nl

06 - 83 20 21 10

 

Openingstijden:

Maandag:   09:00 - 18:00

Dinsdag:     09:00 - 18:00

Woensdag: 09:00 - 18:00

Donderdag: Gesloten

Vrijdag:       09:00 - 18:00